top of page

Un Studiu HR

Actualizată în: 13 mai 2022Vreau să descriu experiența personală în ceea ce privește procesul de recrutare pentru un client.

Acum la jumătate de proect am efectuat o mică analiză a nr. de aplicanți. De ce descriu? Unele date mi se par stranii.

In proiect am cateva poziții vacante: middle și top management

Deci ...

  1. Anunțurile au fost scrise în limbile română și rusă și plasate pe două site-uri specializate ca Rabota.md, Piața muncii, Diez.md, delucru.md, top100.jobs

și pe Rețele de socializare: Facebook, Instagram, Linkedin.


Date Statistice:


Aplicanți: 204 (toți cei cu care am interacționat prin intermediul paginei, comunicare în scris e-mail, Inclusiv Messenger, Telegram, WhatsApp, Viber).


Straniu: Știți căți aplicanți am avut din pagina Facebook ? - 194 (93,7%). Personal m-a mirat mult cifra. (Impact organic, nu plătit). Chiar a devenit o platformă bogată de candidați... O platformă cu multe posibilități pentru noi, cei din HR. Aici avem comunicare directă cu aplicantul, CV (uneori mai puțin complet, dar este), pe care îl putem descărca direct din aplicație, date de contact: telefon, e-mail, distribuirea automată a poziție vacante, notificări despre un nou candidat... Și multe alte lucruri interesante.

Să mergem mai departe...


204 aplicanti - dintre care 90 cu CV complete. Ceea ce constituie - 43,5% din totalul de aplicanți. Ceilalți 56,5% au interacționat întâmplîtor la anunțul nostru , sau nu au avut CV, sau e-mail este incorect indicat în profilul personal și mesajul meu nu a ajuns la ei...


90 CV - dintre care numai 39 corespundeau profilului. Adică 43,2 %.


Iar 9 candidati cu care stabilisem interviul - nu s-au prezentat (adică au lipsit de la interviul online). Asta ar fi 10% din candidații cu CV.


Recapitulăm:

204 aplicanți

90 CV

39 CV corespund profilului

9 candidați - au lipsit de la interviu

30 candidați = interviu etapa I


Concluzii:

  1. 30 % candiadți ajung la prima etapa de interviu. Sunt interesați de pozitia vacanta oferită de companie. Studiază profilul companiei, văd oportunitatea de dezvoltare anume în acestă companie.

  2. 10% (+ -) vor lipsi de la interviu: fie acest interviu va fi F2F , fie online.

  3. Ceilalți candidați aplică pentu că sunt în căutare de loc de muncă. Pozitiv: au CV, sunt cunoscuți cu piața muncii.

Ce experiențe ai tu?

Poate ai o altă modalitate de "masura" acest proces.

E interesantă viziunea ta.

Multumesc.


8 afișări0 comentarii

Comments


Пост: Blog2_Post
bottom of page