top of page

9 trepte în suplinirea unui post vacant

Actualizată în: 13 mai 2022

1. Creați profilul candidatului perfect.

Acestea sunt caracteristicile unei persoane: competențe personale (soft skills) și competențe profesionale (hard skills), care sunt esențiale pentru angajarea acestui candidat.2. Stabiliți sursele de căutare a candidaților.

Până la lansarea selecției are loc un brainstorming pe tema surselor de căutare a candidaților: pe ce site-uri să fie plasat și care să fie conținutul anunțului cu posturi vacante, dacă este, sau nu necesar să se lanseze publicitate targetată . La această etapă identificați sursele de recrutare a candidatului: Site-uri cu joburi, rețele sociale, recomandări (networking), LinkedIn, forumuri, chaturi și grupuri de mesagerie.


3. Elaborați anunțul pentru ocuparea postului vacant și creați reclame.

Mesajul trebuie să fie creativ și bine structurat, să fie diferit de toți analogii existenți. Prin urmare, primul pas înainte de a scrie anunțul unui post vacant este să accesați site-urile cheie de căutare a unui loc de muncă, să introduceți o cerere pentru un post vacant similar și să analizați conținutul celorlalte anunțuri. Scopul dvs.: scrieți un text cu mult mai creativ, care cu siguranță va atrage candidatul-țintă. Același lucru este valabil și pentru reclame. Lucrați nu numai la aspectul vizual, ci și la capitolul implicare.


4. Completați lista instrumentelor de implicare a candidaților.

Este posibil ca anunțul postului vacant să nu fie suficient, uneori este necesară implicarea instrumentelor suplimentare. De exemplu, adăugarea unui link activ către un videoclip despre activitatea companiei dvs. sau recenzii ale angajaților, rapoarte video sau rapoarte foto despre activitatea corporativă. Acest lucru îi va permite candidatului să înțeleagă mai bine ce înseamnă să lucrezi în compania ta.

5. Creați o structură pentru interviul telefonic.

Ce întrebări veți pune într-un interviu telefonic, ce pași veți parcurge în timpul interviului și cum veți testa eficient un candidat la telefon? Creați întrebări care au scopul de a elimina candidații. Este un instrument care vă permite să eliminați candidații, să economisiți timpul Dvs. și timpul candidaților. Adresați 2-3 întrebări cu profil îngust, direct la telefon, pentru a înțelege cât de cointeresat sunteți pentru a vă aprofunda în istoria colaborării cu acest candidat. Dacă ați ales corect aceste întrebări, atunci puteți elimina imediat candidații nepotriviți și optimiza procesul.


6. Creați o structură pentru interviul live.

Elaborați structura în avans, gândiți-vă, prin ce etape va trece candidatul in timpul interviului? Ce principii ar trebui să urmați pentru a-l testa cât mai rapid și eficient posibil? Cum minimizați probabilitatea de a angaja pe cineva, care este nepotrivit?


7. Elaborați sarcini de testare și caz .

Creați elemente de testare sau simulați o situație reală de lucru, pentru a vedea cum se va descurca candidatul. Acest articol descrie 3 jocuri de rol, pentru cazul în care angajezi un manager de vânzări.

8. Analizează conturile de pe rețelele de socializare ale candidatului.

Aceasta ar fi, mai degrabă, o modalitate suplimentară și mai profundă de a înțelege mai bine candidatul. Aici veți vedea detaliile vieții sale, care, în unele cazuri, pot să nu vă satisfacă așteptările.

9. Solicitați feedback de la angajatorii precedenți

Planificați modul în care veți solicita feedback de la angajatorii precedenți, cu care a colaborat acest candidat.61 afișări0 comentarii

Comentários


Пост: Blog2_Post
bottom of page