top of page

Există vreo diferență în schema și etapele interviului pentru candidații online?

Actualizată în: 12 mai 2022


Un interviu online urmează același model ca unul personal. Cu toate acestea, unele etape ar trebui adaptate la noul format de comunicare.


În primul rând, este necesar să dispunem interlocutorul la conversație: să salutăm, să punem câteva întrebări abstracte. Și întotdeauna cu un zâmbet, astfel încât candidatul să se simtă calm.

Pentru unii recrutori , este mai ușor să găsească limba comună cu candidatul dacă interviul are loc față în față. Pentru o comunicare online eficientă, trebuie să vă pregătiți suplimentar.


Atunci când evaluăm un candidat online, urmărim următoarele obiective:

· să înțelegem dacă o persoană se potrivește cu poziția

· să-i evaluăm motivația și stabilitatea la viitorul loc de muncă,

· evaluăm calitățile personale ale candidatului.


Cu toate acestea, primim mai puține informații despre candidat. În procesul de comunicare, 60-80% din comunicare se realizează prin mijloace de expresie non-verbale și doar 20-40% se transmit prin vorbire.


Care este diferența?


Ecranul calculatorului este o barieră între interlocutori, perceperea persoanei nu este la fel de profundă ca într-o întâlnire personală.


În primul rând, un recrutor care nu are o anumită experiență nu va putea să simtă multe lucruri, nu va recunoaște anumite emoții sau alte semne non-verbale.


În al doilea rând, apar distrageri suplimentare: zgomotele străine au un impact mai mare în regimul online, ferestrele pop-up de pe computer, mișcarea pe ecran.


Pentru recrutor, totul este important: mișcările persoanei, privirea și primele sale reacții, prin urmare, este necesară concentrarea asupra interlocutorului. De aceea, evaluarea potențialului personal este adesea omisă în interviurile online.


Ce este dificil de evaluat atunci când comunicați online?

Evaluarea intuitivă nu poate fi utilizată în interviurile la distanță, dar evaluarea standard funcționează excelent și online. Motivația și stabilitatea sunt, de asemenea, măsurabile, dar recrutorul trebuie să aibă abilități suplimentare în evaluarea online.


Calitățile personale și reacțiile comportamentale sunt văzute mai bine în interviurile față în față, recrutorul acordă atenție sporită acestor lucruri. De asemenea, reacțiile stresante ale solicitantului sunt deosebit de importante atunci când recrutează pentru funcții serioase sau de secretariat.


Pentru a avea o imagine clară privind rezistența la stres, abilitățile, competențele personale, onestitatea, este necesară o evaluare atentă. Această evaluare poate avea loc și la distanță, dar acest lucru se întâmplă nu numai în timpul interviului, ci și cu ajutorul unor verificări suplimentare.


Avantajele evaluării online:

Cu această metodă de selecție, șansa de a alege cel mai potrivit candidat este mult mai mare .


Un interviu online vă permite să vedeți acele calități personale care nu pot fi evaluate într-o întâlnire față în față. O persoană se dezvăluie adesea mai bine atunci când vorbește de acasă sau din alt loc confortabil, se comportă mai natural și relaxat, reacția nu va fi simulată și mai puțin previzibilă.


De exemplu, managerii de vânzări vin la birou pregătiți în mod ideal și tind să fie mai puțin responsabili atunci când vine vorba de evaluarea online. Și recrutorul vede candidatul într-un mediu mai familiar , așa cum va fi cel mai probabil și la locul de muncă.


Ce este mai bine să evaluezi personal?

Majoritatea refuzurilor angajatorilor sunt legate de caracteristicile personale. Acestea sunt deosebit de importante atunci când viitorul candidat va comunica personal cu clienții.


Este important ca o persoană să corespundă culturii corporative, să se încadreze cu succes în colectiv.


În ce etape ale selecției este suficientă o evaluare online?

Selecția principală poate avea loc, fără probleme în mediul online. O astfel de evaluare ne permite să selectăm candidații potriviți pentru evaluarea ulterioară.

De asemenea, un interviu online este o opțiune ideală pentru a găsi specialiști rari.

Acești candidați sunt foarte puțini și pentru ei concurează mai multe companii simultan.


O întâlnire online vă permite să reduceți etape de selecție și să completați eficient un post vacant.


Pentru care posturi vacante este preferabil să programăm un interviu online?

Urgente - o evaluare online, poate reduce semnificativ timpul de selecție. Deoarece în acest format este mai ușor să găsiți un timp convenabil de întâlnire pentru ambele părți.

  • Angajații care vor lucra online.

  • Angajații din alte regiuni.

  • Angajații relocați.

  • Tot personalul tehnic care lucrează cu hardware și echipamente.

  • Personal IT, cu rare excepții.

  • Specialiști rari.

  • Personal de producție: ingineri etc.

Care sunt avantajele evaluării și recrutării online pentru angajatori?

  • Beneficiu economic (administrare la distanță, căutare, interviu, evaluare online).

  • Economie de timp. Prin reducerea timpului de ocupare a posturilor vacante.

  • Economie de muncă.

Când este cel mai bun moment pentru a alege o companie care realizează interviuri online?

  • Această metodă de recrutare a personalului este potrivită pentru companiile care doresc să economisească, care nu au lucrat încă în acest format sau care nu au încă încredere în agenție.

  • Evaluarea online vă permite să nu plătiți în exces pentru interviurile față în față și să obțineți un flux constant de candidași. În același timp, aceștia sunt supuși unei evaluări complete, angajatorul primește doar candidații potriviți.

  • Selecție regională. De exemplu, atunci când o companie din Chișinău caută angajați într-o sucursală din alt oraș.

Agenția noastră efectuează o evaluare strict conform standardelor, care ne permite să rezolvăm toate problemele posibile ale selecției online: întrebările proiective, analiza vorbirii și metaprogramele permit să aflăm candidatul, motivația acestuia, nivelul de stres sau conflict, abilitățile de comunicare, conducerea și capacitatea de a lucra în echipă.


Aceasta înseamnă că obțineți cel mai potrivit angajat corespunzător postului vacant și culturii corporative.


Dar tu ce părere ai despre interviurile online?

40 afișări0 comentarii
Пост: Blog2_Post
bottom of page