11 Tendințe moderne în Resurse umane

Actualizată în: 13 mai
Responsabilitățile de bază în HR


Piața muncii se schimbă și se dezvoltă într-un ritm vertiginos. De o perioadă de timp, profesia de manager de resurse umane nu implică numai evidență personal și organizarea de evenimente corporative. HR este despre găsirea și menținerea unui angajat. De asemenea, motivarea pentru noi realizări. Toate acestea sunt pentru a face activitatea angajatului în companie cât mai confortabilă și eficientă posibil.

Piața modernă a forței de muncă dictează noi condiții și doar cele mai persistente sunt menținute pe linia de plutire. Doar cei de succes știu că principala valoare a unei companii sunt angajații săi. Angajații aduc clienți profitabili, și construiesc zgârie-nori.


Pentru ca angajații să se dedice jobului, este necesar să fie fericiți la locul de muncă. Acest lucru este asigurat de managerii de resurse umane. În companiile mari, este puțin probabil ca un singur specialist să facă față volumului de muncă. În așa mod au apărut: researcher, career adviser, HR generalist. Chiar și managerii cu experiență se încurcă în domeniul lor.


Responsabilitățile în domeniul resurselor umane includ:

● Motivația personalului,

● Adaptarea personalului,

● Organizarea evenimentelor corporative,

● Implicarea angajaților.


Odată ce într-o companie mică este încă posibil să se organizeze întregul proces de muncă desinestătător, în corporațiile mari este mult mai dificil să se facă acest lucru. Prin urmare, asistăm la apariția unor profesii conexe, care au preluat o anumită funcționalitate.


Tendințe moderne în Resurse umane.

În ce constă HR per general? Aici, totul este evident, HR începe cu recrutarea. Iată cine se află în spatele acesteia:


Recrutor.

Acesta monitorizează CV-urile candidaților selectați. Recrutorul poartă o mare responsabilitate, deoarece acesta este cel care decide: să recomande candidatul în continuare sau nu.


Recrutorii sunt soldați universali. Ei se aprofundează în esența multor profesii, înțeleg numeroasele competențe ale marketerilor, managerilor sau directorilor executivi.


Researcher.

Dacă fluxul funcțiilor vacante este mare, atunci un researcher vine în salvarea recrutorului. El efectuează selecția inițială a CV-urilor pe site-urile de locuri de muncă sau pe rețelele de socializare. De asemenea, el invită candidații la alte etape ale interviului.

Inspector departament resurse umane.

O persoană este găsită și este potrivită pentru postul vacant, ce urmează? Prima zi de lucru? Desigur, angajatul trebuie să fie înregistrat. Aici îl preia inspectorul de resurse umane.


Acesta este un specialist care se ocupă de contabilitatea personalului din companie și de gestionarea înregistrărilor de personal. De asemenea, este responsabil de: angajarea, concedierea, transferul specialiștilor de la un departament la altul, aranjarea concediilor de boală și a vacanțelor.


Specialist C&B (manager de compensații și beneficii).

Asigură angajaților motivații suplimentare pentru a se dezvolta și a lucra în companie. Oferă acestora stâlpi compesații și alte bonusuri plăcute.


Manager I&D( instruire și dezvoltare ).

Angajat în dezvoltarea personalului extern și intern, precum și în formare. El vede viitori potențiali lideri, identifică competențele care le lipsesc și le dezvoltă. Domeniul său de responsabilitate este să se asigure că toți angajații sunt la curent cu cele mai recente schimbări din profesia lor.

Manager de brend.