Pentru succes, profesioniștii în resurse umane trebuie să aibă o varietate de abilități. Am analizat zeci de locuri de muncă pentru HR- specialiști, și am identificat 12 cele mai importante aptitudini și competențe în domeniul resurselor umane enumerate în această listă. Acest articol oferă o prezentare generală a celor mai solicitate abilități în resurse umane. Aptitudinile și abilitățile nu sunt listate într-o anumită ordine!
1. Abilități de comunicare
Cel mai frecvent sunt luate în calcul abilitățile de comunicare atunci când candidatul aplică pentru un loc de muncă în departamentul de resurse umane. Comunicarea joacă un rol important în gestionarea resurselor umane, deoarece specialistul în resurse umane este legătura dintre companie și angajat. Pe deoparte, sunteți un activist pentru angajați, pe de altă parte, reprezentant al angajatorului. Acest lucru necesită abilități excelente de comunicare. Pe lângă acest rol, sunteți și o sursă de informații pentru angajați. Dacă au întrebări despre zilele libere sau alte probleme legate de ocuparea forței de muncă, vor veni la dumneavoastră. Abilitatea de a rezolva eficient întrebările și reclamațiile lor este esențială pentru îndeplinirea funcțiilor universale.
2. Expert administrativ.
Sarcinile administrative rămân o parte importantă a rolului de specialist în resurse umane. Responsabilitățile administrative includ aspecte precum concediile, absențele de la locul de muncă, angajarea și concedierea personalului în companie, salarizare și alte aspecte. În ciuda dezvoltării resurselor umane digitale și a creșterii automatizării sarcinilor de resurse umane, responsabilitățile administrative nu au dispărut încă. Acestea sunt menționate ca parte integrală în multe posturi vacante. Fiind un expert administrativ, ajută la introducerea corectă a datelor.
3. Cunoștințele și experiența HRM
Nu este de mirare faptul că cunoștințele și experiența HRM sunt, de asemenea, considerate una dintre cele mai importante abilități de gestionare a resurselor umane. Experiența anterioară de lucru sau cunoștințele în managementul HR și psihologia organizațională este foarte utilă.
Cunoașterea HRM ajută la însușirea celorlalte abilități și competențe menționate în acest articol. Vă ajută să înțelegeți despre etapele de angajare, selecția, absența și raportarea datelor, precum și alte proceduri din resurse umane.
Cunoștințele în psihologie sau HRM ajută adesea la dezvoltarea abilităților de comunicare și de coaching.
4. Proactivitate
Proactivitatea este mai des considerată ca o trăsătură de personalitate decât ca o abilitate. Cu toate acestea, proactivitatea o puteți dezvolta din timp. În calitate de profesionist în resurse umane, sunteți legătura dintre angajator și angajat, astfel încât să fiți proactiv, acest lucru vă poate ajuta să identificați potențialele probleme din timp și să le împiedicați să avanseze. Gestionarea proactivă a resurselor umane este favorizată de receptivitate de către MRU. Managementul proactiv al resurselor umane vă ajută să planificați și să aliniați obiectivele cheie ale resurselor umane într-un mod care se potrivește cel mai bine pentru interesele companiei. Recent, am publicat un articol despre acest lucru numit Managementul Strategic al Resurselor Umane.
5. Sfaturi
Despre una dintre abilitățile de bază ale personalului de management, despre consultarea diferitelor părți interesate. Trebuie să fiți capabil să consiliați atât angajații, cât și managerii de linie și managerii de vârf cu privire la problemele legate de HR. Aceste întrebări pot avea un caracter foarte divers, cum ar fi dezvoltarea unui plan de reintegrare a unui angajat sau ajutarea unui manager superior să scrie un e-mail către un departament. Mai multe probleme tipice apar în legătură cu organizarea și consilierea în probleme de restructurare. Recomandări strategice pentru echilibrarea metodelor de HR. Această recomandare ar trebui comunicată și publicului. Aici intervin abilitățile de comunicare și coaching, menționate anterior.
6. Coaching
Skills. Este util atunci când vine vorba de cursuri individuale sau în grup pentru oferire de informații și în scopuri de
calificare. Acest lucru se întâmplă în scopuri de învățare și dezvoltare, precum și în procesul de adaptare, reintegrare, soluționare a conflictelor și asistență pentru managerii de linie în rezolvarea problemelor de personal. Aceste abilități de coaching sunt dezvoltate adesea la locul de muncă sau prin formare profesională externă. Abilitățile de coaching HR sunt foarte importante pentru generaliști.
7. Recrutarea și selecția personalului.
O altă competență necesară în domeniul managementului personalului, evident, este asociată cu selecția personalului. Găsirea candidaților calificați, selectarea celor mai buni, studierea compatibilitații dintre candidat și companie- este una dintre cele mai importante sarcini de HR.
8. Cunoașterea HRIS.
Sistemele informatice HRIS de gestionare a resurselor umane sunt alternativa digitală a software-ului de resurse umane. O mare parte din informații se referă la angajare, evaluări ale performanței, salarizare, remunerare și beneficii etc.
Cunoașterea HRIS este o condiție adăugătoare pentru majoritatea pozițiilor de conducere și una dintre cele mai bune abilități tehnologice cerute de profesioniștii în resurse umane în prezent. Este dificil de înțeles aceste sisteme fără a avea experiență practică cu ele. Cu toate acestea, sunt relativ simple.
9. Caracteristicile interculturale și cunoașterea limbilor străine
Această abilitate de a lucra cu personalul depinde de specificul organizației. În special pentru marile companii multinaționale, sensibilitatea interculturală este prioritară. Când comunicați cu managerii și angajații din diferite țări, ar trebui să fiți conștienți de diferențele interculturale.
De exemplu, modul în care oamenii sunt conduși și păstrați în companie poate varia semnificativ în funcție de culturi. În India de exemplu, o avansare în funcție are loc de obicei în fiecare an, în timp ce, în lumea occidentală are loc în medie la fiecare 3-5 ani. În China nu este ceva neobișnuit faptul ca muncitorii să plece la locul lor de baștină de Anul Nou Chinezesc și - fără avertisment - să nu să se mai întoarcă niciodată la fabrică în noul an, deoarece lucrează acum în altă parte.
Aceste diferențe culturale vor afecta modul în care încercați să angajați, să păstrați și să promovați oameni. Există, de asemenea, diferențe de comunicare atunci când vine vorba de evaluarea oamenilor. Israelienii, rușii și olandezii sunt foarte simpli, în timp ce, cei care provin din țările japoneze și din Asia de Sud-Est sunt mult mai indirecte.
Folosirea unui stil de comunicare greșit poate duce la faptul că mesajul dvs. nu este perceput ca important sau poate ofensa oamenii din culturi mai indirecte.
10. Gândirea analitică
În ultimii cinci ani, abilitățile de lucru bazate pe date s-au dezvoltat destul de rapid. În prezent, toți specialiștii în resurse umane trebuie să aibă o gândire analitică. Toate departamentele se angajează să valorifice puterea analizei de date pentru a lua decizii mai bune. Aceasta poate include utilizarea unor analize sofisticate pentru datele despre personal sau utilizarea mult mai simplă a datelor pentru a lua decizii mai bune. Acestea sunt adesea numite resurse umane bazate pe dovezi.
11. Abilitățile de raportare a resurselor umane
Ca parte a unei activități mai analitice și mai concentrate, devin din ce în ce mai populare și abilități în domeniul raportării resurselor umane. Aceste abilități includ capacitatea de a crea, citi și interpreta rapoarte de resurse umane folosind date din diferite sisteme de informații HR.
Raportarea este esențială pentru consilierea managerilor și angajaților, dezvoltarea politicilor mai eficiente în materie de resurse umane și luarea deciziilor bazate pe dovezi.
12.Muncă în echipă
Munca în echipă este una dintre acele abilități de HR, care nu pot fi evitate. În calitate de profesionist în resurse umane, este necesar să lucrați alături de colegii și managerii dvs. de resurse umane din organizația dvs. În colaborarea internă prin alinierea activă a activităților de resurse umane beneficiază atât organizația, cât și departamentul.
Înscrieți-vă la blog și urmăriți informații utile despre Resurse umane!
コメント