top of page

Șase sfaturi pentru o recrutare de succes cu instituțiile de învățământ

Actualizată în: 12 iun. 2023


Cum colaborează companiile cu universitățile?

O voi citi mai târziu

Astăzi, cooperarea cu universitățile și-o pot permite nu doar corporațiile mari, ci chiar și întreprinderile mijlocii și mici. Mai jos sunt câteva sfaturi despre modul în care compania poate construi relații cu universitățile, și să aibă contact cu studenții și administrația universității.


1. Stabiliți mai întâi de ce ați ales mediul academic.

Proiectele educaționale ale angajatorilor și ale universităților ajută la rezolvare a în comun a lipsei specialiștilor calificați și a angajării absolvenților. Este mai eficient să vă conectați la procesul de educație chiar din universitate: astfel veți economisi nu numai timp pentru pregătirea și adaptarea unui specialist, ci și până la 20% din costul găsirii și atragerii angajaților. În plus, o instituție de învățământ poate oferi companiei acces la infrastructura sa, poate ajuta la cercetări sau poate deveni client al companiei.


2. Gândiți-vă cum să interesați Universitățile.

Nu este vorba doar de finanțare - instituțiile de învățământ consideră adesea că este mai important să obțină acces la cunoștințe și tehnologii de afaceri și să dobândească un partener de încredere în rândul angajatorilor. Profesorii de business atrag absolvenții la universitate, iar studenții care studiază business și administrare, primesc calificări superioare.

O mică reparație cosmetică în aul sau asistență la achiziționarea echipamentelor necesare (chiar proiectoare sau alte necesități) va fi un plus imens pentru universitate: instituțiile de învățământ au întotdeauna dificultăți în ceea ce privește procedurile de achiziții interne și resursele gratuite.


3. Găsiți un format de interacțiune reciprocă și avantajoasă.

Iată câteva opțiuni.

Stagiere pentru studenți. În fiecare an mii de studenți finalizează studii într-un anumit domeniu. După un an de muncă într-o companie, peste 80% dintre aceștia rămân în companie.


Produse gratuite. Universitatea poate fi utilă pentru produsele software pentru lucrări administrative, studii, evenimente. Dacă produsul dvs. este legat de profilul unei universități sau de departamente individuale, asigurați-vă că îl puteți oferi (de exemplu, departamentele de geodezie au nevoie de servicii legate de geodate).

Suport pentru evenimente studențești: hackathoni, dezbateri, concursuri, campionate etc. Cel mai des, pentru organizatori le sunt mai importanți experții dvs. și premiile, decât finanțarea.


Olimpiade. Organizați sau susțineți olimpiade, echipe de olimpiade și școli de olimpiade.


Susținerea cu burse și granturi. Pentru studenți și profesori, chiar și o mică creștere a unei burse sau a unui salariu este semnificativă, iar concurența pentru aceasta va fi întotdeauna mare, chiar dacă sunteți o companie mică și puțin cunoscută.


Participare la târguri de locuri de muncă, festivaluri și zile de carieră.

Asistență în formarea unui program educațional. Faceți lecții cu spekerii dvs., cursuri magistrale, lucrări de laborator, oferiți lucrări de afaceri pentru cursuri, dezvoltați cursuri și programe educaționale comune.


4. Stabiliți cine va fi implicat în munca cu universitățile.

Este cel mai bine dacă organizația are un departament care se ocupă cu formarea personalului, și are angajați responsabili pentru proiecte cu universitățile. Dar în companiile mici și mijlocii, practic nu există specialiști individuali cu astfel de funcții - atunci angajații departamentelor HR, PR sau chiar Departament Vânzări sunt implicați în relațiile cu universitățile.

Uneori universitățile oferă partenerilor un manager personal care coordonează interacțiunea afacerilor cu diferite departamente ale universității. Există însă riscul ca același manager să lucreze cu concurenții dvs. De asemenea, puteți angaja o persoană specializată pentru a organiza evenimente studențești în numele angajatorului.


5. Făceți-vă contacte.

Puteți deveni partener al universității prin centre de ocupații a studenților, sau centre de cercetare universitare. De asemenea, puteți crea contact cu o facultate specializată în domeniul dvs. Aflați dacă absolvenții facultății lucrează în compania dvs., găsiți cunoștințe comune. Dacă compania planifică proiecte mari cu o universitate, este mai bine să obțineți sprijinul administrației.


6. Luați în considerare specificul academic.

Lucrați pentru viitor. Este necesar să convingem universitatea de seriozitatea intențiilor, dacă planificați activități comune pentru cel puțin 2-3 ani. Pentru a crește cadre bune, trebuie să investiți în instruirea corespunzătoare încă din primele cursuri.


Luați în considerare calendarul academic și bugetar al universității. În luna august de obicei, este o pauză completă. Începutul anului școlar, sesiuni - în mai - iunie și decembrie - ianuarie, recrutare - vara și sfârșitul anului bugetar - în noiembrie - decembrie. Luați în considerare volumul de muncă al universității atunci când vă planificați proiectele.


Luați măsuri pentru a minimiza riscurile. Dacă ați planificat un eveniment la o universitate, nu există nici o garanție că vi se va oferi o sală completă, indiferent cât de bun poate fi speakerul dvs. Oferiți singuri informații despre proiectul dvs. elevilor, spuneți-le de ce ar trebui să vină la voi. Serviciul de presă al universității, mass-media studenților, paginile publice , chat-urile, afișe pe avizierul de la decanat vor ajuta la aceasta. În instituțiile de învățământ, se întâmplă adesea ca analiștii sau dezvoltatorii să fie absolvenți de la mai multe facultăți simultan, concurând pentru candidați. Deci, un proiect pe care îl începeți cu o facultate poate avea un concurent în aceeași universitate. Gândiți-vă din timp cum să evitați conflictele de interese.


Într-o universitate, ca în orice altă instituție de stat, necesită întotdeauna o mulțime de aprobări. Înțelegeți acest lucru și căutați oportunități legitime pentru a-i ajuta pe colegi să facă față documentelor. Vor aprecia.

Comunică personal. Contactele personale din mediul academic sunt de cea mai mare importanță. Faceți-vă timp suficient pentru această întâlnire: un bun profesor universitar este obișnuit cu o poveste detaliată, care deseori se transformă într-o lecție.


Stimați manageri! Nu economisiți efort și resurse pentru a construi relații cu universitățile. Aceste relații chiar dau rezultate.


Vrei să știi mai multe despre cum se recrutează studenți?

Dar tu cum lucrezi cu instituțiile date?



23 afișări0 comentarii
Пост: Blog2_Post
bottom of page