Cum să recunoașteți un angajator escroc?

Actualizată în: 12 mai


Nu toți cei care postează anunțuri sau apelează cu o ofertă de muncă acționează cu bună credință. Din păcate, este imposibil să excludem 100% din angajatori care înșală, de aceea, trebuie să fim prudenți și să ținem cont de următoarele “semnale”.

Cum acționează escrocii sub masca angajatorilor și cum să îi recunoaștem?

1. Sub pretextul de a oferi un loc de muncă, ei ademenesc bani din căutarea unui angajat.


De exemplu, ei v-or cere o anumită plată pentru haine de lucru, pentru pregătirea preliminară sau pentru executarea oricăror documente. Amintiți-vă: angajatorii de bună credință asigură tot ce este necesar pentru muncă pe cheltuiala lor sau compensează utilizarea bunurilor personale ale unui angajat.


2. În loc de muncă, aceștia oferă participarea la un proiect „foarte profitabil” sau „bani ușori” pe internet și, pentru aceasta, sunt convinși să investească o anumită sumă de bani - se presupune că va returna apoi dublu, triplu și așa mai departe.


3. Sub masca unei oferte obișnuite de muncă, ei încearcă să-i ademenească în activități ilegale sau dubioase, obscene - de exemplu, să lucreze în cazinouri subterane, în furnizarea de servicii de natură erotică, ocultă etc.


4. Candidaților li se cere să completeze un chestionar cu informații personale excesiv de detaliate - până la cercul apropiaților (cu datele lor de contact) și nivelul venitului. În „cel mai bun” caz - pentru vânzarea bazei de date colectate , în cel mai rău caz - pentru acțiuni frauduloase împotriva dvs.


5. Vă invită să lucrați de la distanță, dar vă oferă să vă achite pentru asta într-un mod inteligent - nu în contul dvs. bancar (pe cardul dvs.), ci prin intermediul unui serviciu intermediar necunoscut pentru dvs., de unde va trebui să „retrageți” bani în mod independent la card. Amintiți-vă, angajatorii de încredere utilizează sisteme de facturare transparente și simple.


6. Vă oferă să lucrați fără nici o înregistrare și fără salariu. Dar se presupune că are perspective strălucitoare. Sau promit un salariu negru în plic, la fel fără nici o înregistrare. După o lună sau două, își iau rămas bun de la angajatul înșelat fără plată și angajează altul în locul lui .


7. Se înregistrează pe site ca angajatori, dar de fapt nu sunt interesați să găsească angajați, ci doar să descarce în bloc contacte din CV-ul lor, astfel încât să poată suna sau scrie cu oferte promoționale ulterior.


Cum luptă platformele de recrutare împotriva intrușilor

1. Stabilirea restricțiilor privind utilizarea site-ului

2. Protejarea tehnică a site-ul

3. Verificarea angajatorilor noi

4. Posturi vacante moderate

5. Răspunderea la reclamațiile utilizatorilor


Situații tipice - motive pentru plângere

  • Angajatorul impune ceva ca o condiție pentru obținerea unui loc de muncă, de exemplu, oferă:

  • Cumpărați ceva (uniformă de lucru, scule, materii prime pentru producție);

  • Aderați la un anumit „club” plătind „investiția inițială”;

  • Să devină „distribuitor” al unui produs, investind mai întâi fondurile proprii în Achiziționarea sa și, în viitor, primind remunerație doar sub forma unui procent din vânzări;

  • Plătiți pentru pregătirea introductivă (rețineți: orice instruire în scopuri de muncă se desfășoară pe cheltuiala angajatorului!).

Atenție! Ai un job pentru a câștiga bani, nu pentru ai cheltui!


  • Sunteți invitat prin telefon sau printr-un mesaj personal la un interviu pentru un post vacant la care ați răspuns, pentru aceleași condiții de muncă, dar la interviu vi s-a oferit ceva complet diferit - de exemplu, participarea la o schemă piramidală , servicii de natură obscenă.

  • Ați solicitat un post vacant la o companie, dar în timpul interviului s-a dovedit că aceasta este o organizație complet diferită care nu are nimic de-a face cu prima.

Ce situații ne scapă de sub control

Nu este un secret faptul că angajatorii destul de reali care oferă de lucru nu acționează întotdeauna corect și legal față de candidați sau angajații lor.