Cum să închideți posturile vacante utilizând rotația personalului

Actualizată în: 13 maiAvantajele și dezavantajele rotației, precum și despre cum să transfere angajații fără stres în cadrul companiei și să nu creeze motive de ceartă cu liderii lor.

Când nu trebuie să se recurgă la angajări interne

Aproape orice funcție este potrivită pentru recrutarea internă: nimic nu vă împiedică să căutați un candidat în interior și în exterior în același timp. Dar există excepții când trebuie să mergeți doar pe piața muncii:


ØTrebuie să închideți un post vacant de bază. Este mai bine să angajați tinerii specialiști de pe piață - de obicei, există mulți dintre ei acolo - promovați angajații din companie în funcții mai serioase.


Ø Dumneavoastră vă ocupați cu angajarea în masă.


Ø Nu există persoane în cadrul companiei care să aibă abilitățile necesare pentru un anumit post vacant.


Ø Aveți nevoie de un specialist gata format, iar candidații interni nu îndeplinesc cerințele. De exemplu, căutați un lider de echipă, iar echipa are un dezvoltator puternic care ar putea deveni lider.


Dar nu are experiență relevantă, așa că inevitabil va greși. Va trebui să-l instruiți, să investiți timp - dacă compania este pregătită pentru asta, atunci transferăm dezvoltatorul în poziția de lider al echipei. Dacă nu, atunci căutăm pe piața muncii un angajat gata pregătit.


Avantajele angajarii prin rotație

Păstrarea angajaților

Rotația este un instrument eficient pentru reducerea fluctuației. Angajații nu merg pe piața muncii în căutarea unor oferte mai interesante, ci primesc toate oportunitățile de creștere și dezvoltare în cadrul companiei.

Economii

Supliniți un post vacant cu un angajat care are deja experiență de lucru. Cunoaște sarcinile interne, politica și procesele de afaceri și cultura corporativă. Nu trebuie să vă faceți griji dacă se încadrează sau nu în echipă sau dacă se va obișnui cu procesele și instrumentele.

Puteți „remotiva” angajatul

De exemplu, colegul dvs. este demotivat și nu lucrează la fel de eficient ca înainte. Motivele sunt diferite: a stat prea mult timp într-un post de muncă, sau a avut conflicte cu liderul și echipa. Cu ajutorul rotației, îi puteți recăpăta dorința de muncă: am văzut de multe ori cum se schimbă oamenii când obțin o funcție diferită sau intră într-o echipă nouă.

Se formează o atmosferă prietenoasă și relații bazate pe încredere

Un sistem de rotație transparent și accesibil presupune că:

Ø fiecare angajat știe ce posturi vacante sunt disponibile în companie;

Ø le poate revendica;

Ø nimeni nu interferează cu mișcările interne.

Un astfel de sistem crește motivația angajaților și contribuie la creșterea încrederii în management. Oamenii recunosc că există multe oportunități de carieră în cadrul companiei și înțeleg cum să profite de ele.

Dezavantajele angajarii prin rotatie interna

Diversitatea redusă al viziunilor

Când angajați un candidat de pe piață, veți obține experiența altor companii la care a lucrat. Dacă îl angajați și îl mutați într-o altă poziție, atunci pierdeți toate acestea.


Acest lucru constă în faptul că atunci când o persoană lucrează într-o companie de mult timp, își pierde interesul și are nevoie de ceva nou. Este din ce în ce mai dificil pentru el să evalueze obiectiv procesele interne și să aducă soluții interesante din exterior.


Companiile care încearcă să închidă toate posturile vacante numai prin rotații se pomenesc într-un cerc informațional. Dispun de o listă de angajați care lucrează împreună de multă vreme, și care gândesc în același mod. Pentru a ieși din acest cerc, este nevoie de oameni noi- angajați care vor veni din exterior și vor aduce idei noi.